Cipísek je zdravý, letos miminka nebudou

09.01.2015 13:53

Tak Cipísek je konečně za vodou :) . Po několika kontrolách a prodlužování léčení se nám konečně podařilo ho z toho vysekat :) .

Ještě není zcela vyhráno, ale od Nového roku si se mnou zase hraje, skotačí, k dnešnímu dni přibral na 950 g , stále baští, mlská, pije a hlavně se nedáví :) . Hydratovaný je teď tak akorát a přibírá sice pomalu ale jistě :) . Moč už je zcela čistá, takže jen dobereme antibiotika a snad už bude vše v normálu :) . 

Mám z něj velkou radost, ještě aspoň 200 g a přestanu ho ládovat Calopetkou O:) .

No a aby to jako vždy nebylo tak úplně růžové, dnes byla Arya u veterináře se zoubkem. Bohužel se ukázalo, že se čekání moc nevyplatilo a zuby se jí už asi úplně nesrovnají, nicméně veterinář nám zub málem ani nevytrhl s tím, že to u fretky není tak podstatný zub a počkal by, co to udělá, ale protože vím, jak má čelist kvůli tomu zarudlou, ukecala jsem ho, ať ho přecejen dá pryč, raději mít zubů míň než pak mít zbytečné problémy..

Tím pádem se dostávám k tomu, že Aryu jen tak neuchovní a miminka tedy letos nebudou. Kdy budou , teď nedokážu říci.

Letos jsem chtěla v každém případě výlet do Anglie zopakovat a přivézt si chlupáčka do dalšího roku, takže počkám na odpověď chovatele, jaké vrhy plánuje a snad si pak zajedu vybrat chlupáčka osobně. V Anglii se bohužel kladou na fretky trochu jiné nároky než u nás, Arya by např. v Anglii byla normálně uchovněna, tady mi jí vyloučí z chovu ještě s deseti vykřičníky. Každopádně to chci dělat pořádně a ikdyž věřím, že Arya by byla super máma, nebudeme to pokoušet.

Bohužel v Aryině případě se ukázal nejspíš vliv feralizovaných fretek, ikdyž se to nedokáže říci 100% , dávalo by to i smysl v tom ohledu, proč se Arya ochočila daleko snáze než Specter, proč se snaží krást fretkám granule a Spectera vůbec nezajímají, proč mi leze na stůl , kdykoliv tu nechám něco dobrého (zbytek oběda, sušenky, cukroví..).. o nic z toho Specter nikdy neprojevil zájem, samozřejmě má vliv i osobnost, ale i tuto možnost musím brát v úvahu a proto jednat opatrně..

Dobré na tom je, že budu mít další RTG do sbírky a dokonce mám i onen vyndaný zoubek :) . Snad ho neztratím.

Takže Aryu ani na chovnost brát nebudu, ohlídáme říji a půjde na kastraci, pak uvidíme, jak moc Specter půjde do říje, jestli jí bude tahat nebo spolu budou moci bydlet i na dále, věřím tomu, že to pak půjde, průšvih je vždy jen tehdy, musím- li je i dočasně oddělit..

Jak to bude dál uvidím nejspíš v průběhu jara, náš chovatel plánuje dost vrhů a chtěla bych se zajet podívat osobně a vybrat si mládě tak, aby se mi líbilo povahou i z chovatelského hlediska :) . 

Jen záleží jak to výjde termínově, aby mi to vycházelo se školou, ale to se nějak vymyslí :)