Těšení na chlupáčky a prázdniny

11.07.2014 18:13

Takže - začnu informací, že do 31.7. jsem vpodstatě "mimo" , následně jsem opět "mimo" od 2.-10.8. , po zbytek prázdnin už jsem zase plně k dispozici :) . Ve vypsaných termínech se prosím ozývejte na telefon , popř. na e-mail s tím, že na internetu nebudu každý den, takže pokud to není akutní, klidně pište tam, až tu budu, odpovím :) .

 

No a abych popovídala něco o těch našich malých . Momentálně je u nás jeden potomek po Nicky a Teddýskovi , takže nám doplňuje naši hvězdnou čtyřku , jen tedy všem dává pěkně na frak :) . Je teď ve věku, kdy je ještě dítě, ale už se začíná pomalu rozjíždět. Pravidelně vše vyhrabává - misku s granulemi, kočkolit ze záchodků - prostě hrabat a hrabat, bohužel zatím se nám nepovedlo ho to odnaučit a teď ho nemůžu dát do samostatné klece, takže to jde opravdu s těží.. Vždy mi pomohlo dávat všeho méně a postupně doplňovat, ale při 4 fretkách v ubikaci si to nemohu dovolit, to bych musela několikrát denně čistit klec a to bych se z toho opravdu zbláznila. Takže to teď vypadá tak, že kočkolit je úplně všude, granule jsou úplně všude a hold panička, když se furt tak nudí, tak jim granulky přebírá..  

 

Ostatní jsou jinak vcelku vpohodě, jen s Kuky budu muset na vymačkání žlázek, myslím, že je má přeplněné, puší z ničeho nic a velmi často.. Pascal je stále úchyl a Kuky věčně zalehává a otírá se o ní - on to není až takový váhový rozdíl, Kuky má rovné 1 kg, Pascal má teď kolem 1,7 kg . Ale kdybyste viděli tu vášeň, s jakou si o Kuky drbe záda :D . Bohužel pro nás ostatní - Kuky se to rozhodně nelíbí a tak nám svou nelibost, že se o ní Pascal zrovna otírá dává znát i v brzkých ranních hodinách.. Všeobecně je u nás nejvíce šarvátek mezi 3:30 - 4:00 hod. Felix si začne pískat s hračkou, Pascal se otírá o Kuky, kluci si jednou za čas užívají a teď do toho ještě ten malý satánek - nechápejte to špatně, krom toho hrabání je zlatý, ale co se fretek týče.. tuhle jsem je pozorovala, všichni spokojeně spali, prcek si mě všiml, vstal a když zjistil, že je nejdu pouštět ven, šel se zabavit po svém - z patra skočil přímo do pelíšku ,kde všichni ostatní spali a zaútočil na ně po fretčím (zezadu na krk a škubat) - samozřejmě jen hravě, ale asi si každý umí představit, jak to asi vypadá, když dospělí spí a prcek na ně nečekaně skočí :) . Naši už jsou naučení, že když o nic nejde, jen tak se neperou, takže zůstanou ležet, otočí se na záda, natáhnou nohy, aby měli útočníka co nejdál a piští a čekají, až ho panička sundá :D . Když na ně panička prdí, teprve pak se začnou bránit. Jsou pěkně rozmazlení, pacholci :) .

 

Taky letos plánuju dát kluky vykastrovat, jen ještě nevím, jestli čekat do zimy nebo je vykastrovat už dřív.. Pascala jsem kastrovala koncem léta a je z něj méďa, u Larryho vzhledem k příbuznosti počítám, že by to mělo být obdobné, ale u Cipíska se trochu bojím, aby mi nezhubl.. Možná každého vykastruji zvlášť, aspoň bude jistota.. každopádně zatím čekám..

 

Bohužel na Fretčí kemp se nakonec nedostanu :(

 

No a abych také popovídala něco o miminkách :)

Už mám fotky :) . Jen bohužel vypadá, že si přecejen budu muset počkat do konce srpna / začátku září. Je problém s převozem a mladší je asi nezvládnu převézt :( . Nicméně i tak se na chlupáčky moc těším a přikládám Vám sem něco z fotek, ať je také můžete očíhnout :)

 

Bohužel tedy nevím, kdo je kdo a jestli je to jen z jednoho vrhu nebo z obou, komentáře k fotkám se mi bohužel nedostalo, ale i tak - jsou prostě krásní :)