Miminka, kastrace, Maďarská slečna a výstavy 2013

17.08.2013 16:01

Takže píši novinky :) . Miminka ve čtvrtek 15.8. oslavila svůj první týden, kdy jsme navážili 38,39 a 41 g , což je opravdu krásné :) . 

Lily je zvládá s přehledem, mléko jí ještě přebývá :) . Už začínají lézt z pelíšku (když se jde mamka posilnit, chtějí za ní :) ) .

Holčička při manipulaci jako jediná řve, chlapci jsou flegmoušci, jednoho jak položím, tak ho najdu, druhý mi v ruce vždy usne :) .

Zatím to vypadá, že máme samé tchoříky, potkala jsem i náznaky znáčků, ale zatím je to velmi předběžné, znaky mohou ještě zmizet :) .

Miminka nám tedy dělají jen a jen radost. Chlapeček s bebíčkem u pupeční šňůry už není rozeznatelný od brášky, jak krásně se mu rána zacelila :) , Lily se o ně perfektně stará a takto malý počet stíhá udržovat v dokonalé čistotě :) .

- řvoucí je holčička, druhý chlupáček je mazlivý chlapeček :) - 7 dní

- sluníčko, které mi v ruce vždy usne :) - chlapeček - 7 dní

 

 

Abych nebásnila jen o miminkách - tuto středu jsme začali s první kastrací - Pascálek i Fredo (návštěva - samozřejmě dohodnuto s paničkou) to mají za sebou, oba narkózu zvládli a oba se uzdravují před očima :) . Dnes večer dostanou svou poslední dávku Synuloxu a snad to bude nadále bez problémů :) . Pascálek už krásně přesrsťuje (začal pár dní před kastrací), takže teď jen shazuje svůj ukázkový žlutý kožich a už nešpiní ten nový bělavý :) . Ještě aby se chlapcům stejně rychle zmírnili i hormony z pohledu agrese mezi kluky. V září nebo v říjnu se chceme stěhovat do Prahy a pokud by šlo eliminovat klece, bylo by to naprosto ideální :) . Lily a pokud se nestane zázrak , tak i Kuky letos půjdou (nejlépe v zimě - listopad/prosinec) taktéž na kastraci. O Cipískově a Larryho chloubě rozhodneme snad co nejdříve (do prosince) , po poradě s porotou na výstavě. 

 

Ještě tedy záleží, na kterou pojedeme, mám v hledáčku 3 - Nizozemsko, Slovensko a Maďarsko. Nejreálněji vypadá Slovensko , ale zatím neznám přesný termín ani místo. Do Nizozemí bychom se také rádi podívali - avšak musíme počkat, co na to řekne finanční situace (pro zájemce je výstava 5.10. v městečku Barneveld - zpáteční za osobu vlakem výjde na 1500 Kč + ještě 40 km vlakem přímo do tohoto města , myslím, že to tedy není nic hrozného, ale možná se budem zrovna stěhovat, tak je otázka, jestli všechny peníze nepůjdou do nějakého vybavení..) a pokud také povezu i kluky nebo jen novou slečnu, pro kterou si za 2 týdny pojedu a bude maminkou našich následujících vrhů. V Budapešti bude výstava v listopadu, stejně tak, jako v Helsinkách. Pro výletníky je výstava i začátkem září v Itálii ;) . O výstavách zavedu samostatnou sekci, kde vytvořím kalendář pro lepší přehlednost :) .

 

Naše malá roste jako z vody :

- naše bude ta tmavší :) , jméno ještě rozhodujeme mezi několika vytypovanými. Až bude jednoznačně rozhodnuto, jméno samozřejmě prozradím :) . Do Budapeště jedeme z 30.na 31.srpna, doma budeme 31.8. pozdě večer, předpokládám však, že od 1.9. se tu začneme chlubit naším dalším štěstíčkem :)