Sezóna se blíží

10.06.2019 18:23

Tak jako obvykle, průběh roku přinesl řadu změn.

Arya je po kastraci, během níž se zjistilo, že cysta stihla zmizet, takže prakticky zbytečně vykastrovaná, ale co se dá dělat, asi to tak mělo být. Arya je teď vykastrovaná, jen Patience z nějakého důvodu nevoní a tak je prozatím od ostatních odděleně.

 

Na poslední chvíli jsem se rozhodla zopakovat loňské krytí - Patience a Spock , Patience přichází do říje :)  . Samozřejmě za účelem udržení krve. Vážní zájemci o rezervaci jsou vítáni.

 

Co je na zvážení je druhý vrh Speedy a Yggdrasil , který je stále 50:50 , Speedy už má věk papírově hodně na hraně, nicméně byla prohlédnutá od zhora až dolů a nic nenasvědčuje tomu, že by vrh neměla zvládnout, nicméně jsem stále ve střehu a kdyby se nám něco nezdálo, krýt se nebude, pokud se nic nezmění, zkusíme krytí a necháme to na osudu. Speedy také přichází do říje. Účel je obdobně - udržení genů, jak nepříbuzné krve po Speedy, tak vykrytí rizika nezabřeznutí Patience.

 

Pokud vyjde alespoň jeden vrh, ideálně Patience, budu ráda, ale zároveň si přeji málo početný vrh a ideálně převahu kluků :) . Ale znáte to.. člověk míní.. uvidíme, co z toho nakonec bude / nebude..

 

Za 3 týdny si jedeme do Španělska pro další přírůstek - Banshee , ze spojení, které se také chvíli nedařilo, ale nakonec jsme se přecejen dočkali :)

Banshee - 7 týdnů, čistý tchoř

Banshee je tchůře po divokých, dobře ochočených rodičích, chovatelka je zatím zvládá bravurně, tak doufám, že si s Banshee sedneme a nebude žádný problém :) . Pro maličkou vyrážíme již za 3 týdny a moc se na ní těšíme! :) 

 

Bráška od Banshee je předběžně domluvený na krytí Electric na rok 2020. Původně jsem si chtěla vzít holčičku i kluka, ale rozum rozhodl kompromis, naštěstí mi ostatní chovatelé vyšli vstříc. 

 

Stále prosím o trpělivost při komunikaci a vyhybání se návštěvám u nás, vypadá to tu teď opravdu hrozně a já ve vidině stěhování během 1-2 let nechci příliš investovat do přestavby prostor, které nám ani nepatří. Tak se předem omlouvám, kdo jste u nás ještě nebyl, poslední 2 roky bydlíme hodně improvizovaně, ale snad se tohle životní období pomalu chýlí ke konci :) .

 

A abych nezapomněla, 3.ročník Furry Snakes je spuštěn, tak se všichni koukejte  přihlásit , už se na vás moc těšíme :) 

 

Takže plány velké, snad bude těch klacků pod nohy co nejméně :) .