Dodatečné informace

12.05.2013 14:15

Omlouvám se za zpoždění, máme teď doma 9 prďolů, kteří se právě snaží naučit na záchodek, takže se jim snažím co nejvíce pomáhat a každou chvíli drhnout klec :) . Do toho mám ještě maturity a učení na přijímačky na vysokou, takže příliš nestíhám, avšak vše dokumentuji a dodatečně vždy fotky i informace dodám :) . 

Abych toho pak neměla příliš, dám sem dnes informace za uplynulé 3 dny :

8.5. se nám jak už jsem zmínila narodili od Kuky miminka :) - máme 7 cvrčků - 5 holčiček a 2 chlapce, převážně budou pravděpodobně tchoříci, ale je tam i min. jeden světlejší, který by teoreticky měl být stříbrný - potvrdím cca do 10.-14. dne věku :)

miminka byla překvapivě rovnoměrně rostlá, pravděpodobně by se měl tedy počet mladých udržet :) . Váhově první den byli:

kluci : 11 g , 12 g

slečny: 10g, 9g , 9g, 9g a 9g :)

Což je velmi pěkné :)

Kuky se o ně pěkně stará , dokonce už od prvního dne na jednom freťátku krásně vidíme ponožky - tedy min. ty zadní

slečna s ponožkami - 1.den

 

Abych se vrátila i k našim velkým chlupáčům - 9.5. nám ve věku 4 týdnů a 1 dne tchořík otevřel očko :) , 11.5. měl tchořík otevřena obě očka a menší albínek na nás už jedním taktéž kouká :) . Ostatní zatím pomžourávají, dokonce i slečna má ještě očíčka zalepená, ale co nevidět je všichni doženou :) .

tchořík Félix (Monča Baluchová) - 11.5. kouká na obě očíčka :) 

 

Všechna freťátka jsou zatím překvapivě hodná, všichni i poslepu zkouší chodit na záchodek, do záchodku ještě nevylezou, ale alespoň se snaží vlézt k němu co nejblíž (takže mám každé ráno co uklízet :) ) , všichni baští masíčko, naše denní spotřeba již přesáhla 0,5 kg masa - samozřejmě, že jim maminka také pomůže, ale i tak dodávám čerstvé maso každých pár hodin :) . 

 

Vážení 9.5. :

šampaň největší (Sandra Jéžová) - 165 g

šampaň 2 - 152 g  

šampaň 3 - 147 g

šampaň 2. nejmenší - 144 g (Barbora Nemčeková)

šampaň nejmenší - 128 g (p. Klimešová)

tchořík - 147 g   (Monika Baluchová)

slečna - 105 g  (p. Dvořák)

albínek větší - 148 g (p. Kadlec)

albínek menší - 134 g (zájemce ještě není 100%)

 

Jeden ze šampaní 2 a 3 je zatím volný, u albínka to zatím nevíme na 100% (slečna musí nejprve ozkoušet, zda-li se nenajde alergie)

 

Z druhého vrhu jsou zatím volní chlapci i děvčata :)

- Kukynina miminka 11.5. - 4. den

 

Další novinky dodám nejpozději po skončení maturit - tedy po 20.5.