Výstava Budapešť 2013

20.11.2013 10:09

Tak tedy musím říct, že mám velmi rozpačité pocity.

Vzhledem k tomu, že jsem jela s přáteli (Ivetkou Pernicovou a Petrem Hanzlíkem) a přespávali jsme s fretkami (5ti) na hotelu, cesta byla velmi příjemná a co si budem povídat, vypuštění fretek na hotelovém pokoji bylo docela vzrůšo - zvlášť, když byli všude koberce :)

Projeli jsme si Budapešť trabantem, vyfotili jsme se u večerní scenérie mostu a různých památek (ne, fakt se mě neptejte, co to bylo :D - ale bylo to pěkné :) ) .

Tobiášek s námi nakonec nejel, zjistilo se, že mu veterinář nenaočkoval vzteklinu, tak snad pojede někdy příště :) .

Druhý den ráno jsme po snídani vyrazili na výstavu. Byla velmi zmatečná, hned co jsme přišli, narazili jsme na první problém - jeden z nás, který se přihlásil na seznamu vůbec nebyl a tak to šlo vlastně celou dobu - dala jsem fotky do soutěže, nepřišli jsme na to, kde se dá hlasovat.. Většina informací nebyla přeložena do angličtiny, takže jsme jen věděli, kdo jde před porotu.

Musím říct, že to bylo velmi zdlouhavé, fretky se vždy podle čísel přinesli v přepravkách před porotce a museli jsme čekat, na vyndavání fretek z přepravek měli asistenty, takže slečna Shelly protáhla kočkolitem a byla jako čunčo. Navíc bylo vidět, jak se jedna z porotkyň fretek velmi bojí - jakmile k ní otočila hlavu, začala ucukávat. Znám Shelly a vím, že pro ní je to hrozná prča a jak umí být rychlá.. kupodivu, když přišla na řadu, byla jako beránek a na bojící se paní prděla a očuchávala raději dezinfekci na stole :)

Při pauze probíhala jakási olympiáda, anglicky neřekli ani slovo, takže jsme ani nevěděli, jestli se můžeme také přidat, takže jsme seděli a koukali :) 

S tombolou to bylo dosti podobné, nakonec se tam zvedl pán, který uměl česky a šel nám překládat , která čísla se vyvolávají, stejně tak nám pak u vítězů překládal, která kategorie je právě vyhlašována.

Na výstavě jsme viděli i spoustu dalšího zvířectva mimo fretek - výstava byla smíšená - vystavovala se i morčata a křečci, krom toho jsme potkali i činčily, ježky a zebřičky :) . Navíc s sebou od Trávníčků přivezli Xenu - pro ty, kteří nevědí - mají totiž kunu - úžasné zvíře :)

Xena v náručí paničky :) 

 

Měli jsme celkem velkou úspěšnost, všichni jsme vyhráli něco, Shelly měla bohužel "jen" 4. místo, což co Vám budu namlouvat - čekala jsem, že když příjdu s krásnou maďarskou samičkou na maďarskou olympiádu, tak bude větší úspěch - vlastně nám vyčetli všechny její přednosti a poctivě nám za ně strhali body - příliš dlouhý ocas, nestandartní zbarvení.. no, občas mi příjde, že nevědí, co chtějí :) . Stejně byla z tmavých holčiček nejhezčí :) .

 

a takhle nám posuzovali Shelly :) (omlouvám se za kvalitu, bylo to tam mizerně nasvícené)

 

Z Budapeště jsme si přivezli jeden krásný plyšový pelíšek v přepočtu za cca 150 Kč, lituju, že jsem si s sebou nevzala víc peněz :) . Shelly se moc líbí a ostatním taky :)

 

Příští víkend jedeme do Bratislavy na olympiádu, Shelly se před cizími příliš nekoncentruje, tak uvidíme, jestli něco vyhrajeme, ale proč tam hlavně jedeme je posouzení chovnosti. Již jsme členy SKCHF pod členským číslem : 0153/2013 :) . Uvidíme, jak nám Shelly posoudí, pokud dobře, založíme CHS a při prvních potomcích CHS nabyde platnosti :)